Mei Oma hat de immer so lecker gemach (awwer mei Ota hat nie Kerwes gess, weil er hat immer gsaat, er well net de Schwein ehr
Fuder wegfresse)
Kerwes soll jo sehr gsund sin. De Kerwes hat a hohes Gehalt an Kalium un soll a aufbauende, entwässernde un abwerstärkende Wirkung han, außerdem sin a Haufe Vitamine enthalten. Hat dir
gewisst, dass Kerwes meh Carotin wie Gelriewe hat???
ich zeig eich mol mei Rezept, un des ganze a mit Bilder
Mer brauch:
2- 4 Kerwese (Zchini) je noch dem wie groß die Familie is.
Man nehme, je nach Familiengröße, 2-4 Kürbisse (Zuchini)
Kerwese schäle
In Scheiwe schneide
mit Salz un Peffer gut werze
dann werd des wie a Schnitzl paneert ... Mehl, Ei, Semmelbbresl...
in heissem Ehl (ich verwend Rapsehl) ausbacke
des ganze uff Kichepapier abtropfe lasse un dann warm serveere
ich winsch eich gudes Gelinge un gude Appetit